25 familjer

Publicerad: 03/03 13:55

På tisdag startar testet äntligen! Då åker vi till
Mariehamn och delar ut plattorna till de 25 åländska familjer som
ska testa HBL på platta i två månader. Just nu är installerandet av
plattorna i full fart. Det är nästan litet svårt att tro att vi
äntligen har kommit så långt att vi kan starta testet. Det har
varit ett spännande projekt med en massa ny teknologi både på
mjukvaru- och hårdvarusidan, en massa inspirerande design och
frustrerande detaljer att räta ut. En massa skratt och adrenalin
och en massa gråa hår. Energikrävande men givande. Och nu äntligen
är vi då så långt att vi kan köra igång testet :) Arbetet är
visserligen inte slut än, tvärtom. Nu får läsarna säga sitt och vi
fortsätta med utvecklingen. Men det är ett nytt kapitel och det tar
vi oss an med nya krafter så fort vi samlat responsen!

3 Comments

 1. Kommentar #1 - G Helander: 06/03 00:49

  Välkommen, Lotta Holm, till Åland på tisdagen.
  Det ska bli intressant.


 2. Kommentar #2 - Berndt Holmström: 07/03 23:00

  ..och jag väntar ivrigt på att dammet skall lägga sig så en vanlig läsare, som inte hör till testgruppen, har en chans att bestämma vilken läsplatta (paddan???) man kan skaffa för att också kunna läsa sin Hbl elektroniskt med den…

  gärna kunde det som händer med projektet redovisas också i papperstidningen – det var först i dag jag hiffade att söka på er webbsida för att hitta nyheter om detta.

  och hur var det med iStore applikationen – i december lät det som nån vecka före man kan ladda ned den, är den färdig?


 3. Kommentar #3 - Lotta Holm: 10/03 11:41

  @Berndt: Vår tanke är att applikationen ska finnas tillgänglig för alla plattor, därför valde vi Adobe Air som teknologi. Så att var och en kan välja en sådan platta som tilltalar honom/henne mest. På basen av vad försökspersonerna tycker och tänker så utvecklar vi applikationen till en kommersiell produkt som är tillgänglig för alla. Jag vågar inte säga nåt om tidtabellen, för det beror så mycket på responsen. Om testpersonerna ok:ar grundidéen så handlar det väl närmast om att finslipa detaljer. Då borde det inte ta så länge att komma ut med en ”riktig” version. Men om de inte alls tycker om lösningen måste vi kanske tänka helt om gällande layout mm. Och då tar det naturligtvis längre innan produkten är färdig för marknaden.

  En iPad-version av etidningen är på kommande. Den leverantör vi hade vid jultid blev det ingenting av, men nu är det på gång riktigt på riktigt och ska nog inte dröja många veckor mer innan etidningen kan läsas på iPad.


RSS feed for comments on this post.

Mediebloggen

RSSMediebloggen

Lotta Holm bloggar om läsartrender och ny teknologi, både från Hbl och stora världen

 • Om bloggaren

  Lotta Holm har jobbat med medier varvat med research sedan mitten av 1990-talet. Just nu jobbar hon med research och produktutveckling vid KSF Media och är projektansvarig för Hufvudstadsbladets läsplatteprojekt. Lotta försöker känna dagens mediekonsumenter på pulsen och förstå vad det är som intresserar dem. Hon följer med medietrender både i Finland och internationellt – med målsättningen att KSF Media ska kunna bjuda på ett bra och intressant innehåll. På bloggen rapporterar Lotta om aktuella projekt och fenomen.
 • mars 2011
  M T O T F L S
  « feb   apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier