Mediekonsumtion i Finland

Publicerad: 08/12 10:27

Yle har gjort en youtube-video (upplagd 17 november) som sammanställer en hel del intressant statistik om mediekonsumtionen just nu. Den är dock på finska:
YouTube Preview Image

Gällande antalet timmar som laddas ner till youtube finns det färskare uppgifter att få; det laddas för tillfället upp 35 timmar video till Youtube varje minut.

Yle har lånat modellen att presentera informationen från en annan youtubevideo (info om hur den är producerad hittar man här) som är gjord på engelska och heter Did you know 4.0? (upplagd 21 september 2009):
YouTube Preview Image

Kolla gärna in båda, de ger en ett par tankeställare.

Föregångarna till Did you know 4.0? var inte så mediecentrerade utan behandlar mera hela samhällets utveckling just nu. De var ännu större tankeställare än dessa, men kritiserades för bristande källor och rentav felaktig information. Men som tankeställare fungerar de definitivt, här är Did you know 3.0? (upplagd på Youtube 21 oktober 2008):
YouTube Preview Image

Mediebloggen

RSSMediebloggen

Lotta Holm bloggar om läsartrender och ny teknologi, både från Hbl och stora världen

 • Om bloggaren

  Lotta Holm har jobbat med medier varvat med research sedan mitten av 1990-talet. Just nu jobbar hon med research och produktutveckling vid KSF Media och är projektansvarig för Hufvudstadsbladets läsplatteprojekt. Lotta försöker känna dagens mediekonsumenter på pulsen och förstå vad det är som intresserar dem. Hon följer med medietrender både i Finland och internationellt – med målsättningen att KSF Media ska kunna bjuda på ett bra och intressant innehåll. På bloggen rapporterar Lotta om aktuella projekt och fenomen.
 • december 2010
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier